De Trouwe Helper

 

Speur- en reddingshondenvereniging  

De Trouwe Helper

 

De Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging (KNPV) is het landelijk overkoepelend orgaan, waarbij alle politiehonden- en speur/reddingshondenverenigingen zijn aangesloten. Deze organisatie leidt keurmeesters op, neemt examens af, leidt pakwerkers, spoorleggers en 'slachtoffers' op, geeft cursussen over gedrag en africhting van honden, etc., etc. Onder toezicht van de KNPV worden op de diverse verenigingen in het land honden afgericht voor de politie- en speur/reddingsdiensten. Sinds 1971 kent PHV 'De Trouwe Helper' een lange historie als africhtingsclub van politiehonden.

 

De laatste jaren is het accent van politiehond naar speurhond verschoven door een andere interesse van de meeste leden. Momenteel worden bij 'De Trouwe Helper' alleen nog maar honden opgeleid voor het speur- en reddingswerk. Het uiteindelijke doel van de leden is alle certificaten te behalen die binnen de KNVP op het gebied van speur/reddingshond te behalen zijn. Daarnaast wil 'De Trouwe Helper' als vereniging oproepbaar worden bij vermissingen van personen of ander reddingswerk waar goede honden van betekenis kunnen zijn.

 

In totaal kunnen maar liefst negen certificaten worden behaald die variëren van bekwaamheid in het speuren, puinzoeken en voorwerpen met menselijke geur sorteren (zie foto 1 en 2), vlakte revieren (slachtoffer in een bos zoeken, zie foto 3).

 

Foto 1  Foto 2  Foto 3

 

 

Locatie en trainingstijden

Iedereen die eens wil meekijken op één van de trainingsdagen is van harte welkom! De koffie staat bruin!

Locatie: Eerdse bergen, trainingsveldje in het midden van de bossen.

PHV 'De Trouwe Helper' traint altijd op zaterdagmiddag vanaf 13:00 uur en op zondagmorgen vanaf 09:00 uur.

Ook wordt er getraind vanaf ingang zomertijd tot einde zomertijd op donderdagavond vanaf 18:00 uur.

 

 

Wedstrijden

Jaarlijks worden er wedstrijden in het land georganiseerd. Het afgelopen jaar wist PHV 'De Trouwe Helper' op iedere wedstrijd beslag te leggen op de eerste plaatsen.

Een aantal leden hebben al diverse certificaten behaald en twee leden hebben met hun hond alle negen certificaten in hun bezit. Tevens nemen in 2014 drie leden deel aan het Nederlands kampioenschap speur/reddingshond van de KNPV. Binnen 'De Trouwe Helper' zijn er ook erkende soorleggers/slachtoffers die figureren op examens en wedstrijden. De meeste leden zijn in het bezit van het diploma 'Basiscursus africhter' van de KNPV, wat voldoende kennis waarborgt voor het verantwoord africhten van een hond.

 

 

Contactgegevens

 

De Trouwe Helper

 

Dorie Meijer

Busstraat 18

5466 PJ  EERDE

Telefoon: 06-58892523